Betekenisvol aanbesteden

Samen betekenisvol aanbesteden: reserveer ook een stoel!

Purpose Day? Wat moeten jullie daar nou? Dit vragen mensen die we vertellen over deze dag in Rotterdam.

Purpose Day is een dag in het teken van het nieuwe ondernemerschap. Ondernemen met het doel om zowel winst te maken als een maatschappelijke meerwaarde te leveren. Deze editie werd op 16 november 2018 georganiseerd in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam.

Betekenisvol ondernemen

Sprekers als David Katz, Raj Sidonia en Mike Brady van de Greystone Bakery vertelden vol bezieling over betekenisvol ondernemen. Tijdens de workshops is in kleine groepen gediscussieerd over de praktijk van ondernemen, winst maken én een maatschappelijk doel bereiken.

Onze missie

Deelnemen aan zo’n dag is natuurlijk leuk en inspirerend, maar voor Onlanders en Ohpen is het bijdragen aan de betekeniseconomie een missie geworden!

Nederland is nog lang niet klaar voor de gevolgen van het klimaatakkoord van Parijs. Kort gezegd moeten we alles wat we nu doen in Nederland halveren: de helft minder stoken, de helft minder rijden, de helft minder bouwen. Dat is geen haalbare kaart als er niet wordt geïnvesteerd in slimme innovaties en alternatieven. Alleen vertrouwen op techniek is niet genoeg; we moeten ook anders organiseren en slimmer samenwerken.

De overheid kan met haar 73,3 miljard aan inkoopvolume een enorme aanjager van de betekeniseconomie worden en een wezenlijk impuls geven aan het klimaatakkoord.

‘Samen betekenisvol aanbesteden, ik doe het!’

Op Purpose Day hebben we daarom samen met OHPEN onze eigen tafel geclaimd. De tafel staat symbool voor onze missie om met aanbesteden een bijdrage te leveren aan de betekeniseconomie.

Na twee uur discussiëren zijn vele thema’s aan bod gekomen. We hebben gesproken over de spanningsvelden tussen kosten en kwaliteit, over vertrouwen en wantrouwen en over het ontstijgen van onze silo’s. Een aantal belemmeringen zijn benoemd en verschillende belangen zijn uitgesproken.

Uiteindelijk hebben we als team de volgende claim opgesteld: ‘Samen betekenisvol aanbesteden, ik doe het!’ Deze claim is gebrandmerkt in de tafel. Met deze claim gaan we in 2019 gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van de keten.

Reserveer een stoel aan de Purpose tafel

Graag nodigen we je uit om op 14 februari 2019 van 12.00 tot 16.00 uur aan te schuiven aan de Purpose tafel op het kantoor van OHPEN in Leek. Om samen aan de slag te gaan met betekenisvol aanbesteden.

Ik wil een stoel reserveren op 14 februari

 

Blijf op de hoogte

Wil je wel deelnemen maar kun je de 14e niet? Meld je dan aan voor de blogreeks waarin we je op de hoogte houden of check de websites van Onlanders en OHPEN voor een actueel overzicht van de bijeenkomsten aan onze tafel bij OHPEN in Leek.

Ja, ik wil deze blogs ontvangen