Over Onlanders

Over-Onlanders

'Samenwerken is de kern'

Onlanders is opgericht door Marcel Niemeijer en Marleen van der Ziel. In 2018 kwam de Britse econome Kate Raworth naar cultuurcentrum De Nieuwe Kolk in Assen. Zowel Marcel als Marleen waren gegrepen door haar verhaal. Het ondernemen met respect voor ‘People’ en ‘Planet’ leek opeens volkomen logisch; de oude economie volkomen achterhaald.

Vanaf toen ging het roer om, alleen nog projecten met maatschappelijke meerwaarde! Voor Onlanders betekent dat de specialisatie in de circulaire economie en het circulair aanbesteden. Dat betekent wel dat we de wijze van aanbesteden en contracten managen vanaf het fundament opnieuw moeten opbouwen. Uiteraard op een cicurlaire wijze en met behoud van waarde.

Marcel Niemeijer

Marcel Niemeijer

circulair cont(r)actmanagement

Marcel is na zijn opleiding Civiele techniek vijf jaar werkzaam geweest in de uitvoering van grote civiele projecten. De aandacht in deze tijd ging steeds meer naar het contract (bestek). Na vijf jaar heeft hij de overstap gemaakt naar de ingenieurskant en is bestekken en UAV-GC contracten gaan opstellen en hier training in gaan geven. Het is Marcel blijven inspireren wat het effect is van de uitvraag en het contract op de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer; op het gedrag van mensen. In 2016 heeft Marcel een softwarepakket ontwikkeld die deze samenwerking vereenvoudigd en het gedrag positief beïnvloed.

Marleen van der Ziel

Marleen van der Ziel

circulair aanbesteden

Marleen is sinds 2000 inkoopadviseur en gespecialiseerd in Europees aanbesteden. Al in 2010 deed ze met een team collega’s onderzoek naar de relatie tussen duurzaam inkopen en inkoop volwassenheid aan de hand van het MSU+ model. Vanuit die gedachte dat je een vak volwassen team nodig hebt ligt het voor de hand om in te zetten op trainingen en coaching op projecten.

Adres:

Natalie Barneykade 27
9746 AV Groningen

Telefoon:

Telefoon Marcel: +31 (0)6 40 12 75 00
Telefoon Marleen: +31 (0)6 12 67 73 52

E-mail:

info@onlanders.nl